guider, hjälp & dokumentmall

 

Guider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PapperStorlek

 

sidoformat

 

Utfall

 

04_Färg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HJLPBTNLADDANER2

 

HJLPBTNLADDANER1

 

HJLPBTNLADDANER3

 

HJLPBTNLADDANER4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förbered filerna för tryck

Vi är specaliserade på högkvalitativa tryck och kan bara nå ett lyckat resultat om dina filer är rätt upplagda. Allt går att lösa i efterhand, men kan innebära att det tar längre tid och kostar mer. Kontakta gärna oss om du har frågor om detta. Vi hjälper mer än gärna till!

Självklart tar vi inte betalt för guidning när du förbereder dina filer, det kan spara dig tid och pengar att göra det rätt från början, så ta oss till hjälp om du är osäker!

 

Format

Filer som Indesign, Illustrator, Photoshop och PDF funkar bra för oss att ta emot. Dock är det viktigt att du skickar dessa i tryckoptimerat format, med rätt marginaler och typsnitt inkluderat. Följ våra riktlinjer för att slippa rätta till filerna i efterhand, då det tar längre tid att få trycksakerna och kan komma att kosta extra. Du hittar riktlinjerna här.

Vi kan även ta emot andra filformat, men ring oss gärna först och kolla om tidsplaneringen tillåter det eftersom detta kan kräva mer tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidupplägg

Alla filer måste levereras i sin korrekta sidstorlek. Om ditt dokument kräver utökade marginaler (dvs om det går ut över kanten på dokumentet) måste du räkna med 2mm extra. Vi rekommenderar också att all text hålls åtminstone 2mm från kanten på sidan. Dokument som består av mer än en sida måste alltid ges i en fil utan några blanka sidor- till exempel ska omslag och innerblad vara samlade i en fil.

 

Foton

Fotografiska bilder bör levereras i 300 dpi CMYK (600 dpi CMYK om bilden innehåller liten text). .TIF-filer med LZW av, placerade inuti ditt dokument på 100%. Alla bilder med clipping paths bör sparas som EPS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Importerade bilder

De importerade bilderna bör vara i EPS-format med typsnitt översatt till paths eller kurvor. Att importera .AI och .PSD till Indesign är möjligt men kan ge ett ojämnt resultat. Kopiera inte eller klipp inte in grafik från andra program, speciellt inte från Powerpoint, Excel, Word eller Clipart.

 

Färg och färgöverensstämmelse

Se till att alla färger i dokumentet är specificerade som CMYK. Om du har använt spot colours i ditt dokument måste dessa översättas till CMYK. Detta gäller också importerade EPS-bilder från Illustrator och Freehand och duotone-foton. Tänk på att Pantone-färger inte kan direktöversättas till CMYK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leveransvillkor

Det är kundens ansvar att kontrollera alla varor vid leverans. Om NÅGOT tecken på skador hittas hur litet det än må vara, måste du märka leveransnotan "SKADAT" och meddela oss inom 24 timmar. Om leveransnotan har skrivits på på något annat sätt har du förlorat rätten att reklamera varan.

 

Godkända media

Överför dina filer via vår uppladdningsservice. Skapa alltid en mapp som heter Ditt Namn/Företag och Dagens Datum när du skickar över filerna till oss via internet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logofooter
Vårt koncept är att ge dig bästa pris på trycksaker direkt. Alltid snabba offerter och helt utan dolda kostnader. I våra priser ingår alltid 4-färgstryck och frakt!

 

KONTOR

PrintRepublic
(Kriss Shortman)
Fyrmästaregången 4
413 18 Göteborg
Sverige

 

KONTAKTDETALJER

Office
+46 31 703 00 00
office@printrepublic.se

Design/Produktion
+46 706 72 22 21

 

NYHETSBREV

Få specialerbjudanden
och nya idéer om marknadsföring

epostadress


 

 

 

© 2020 DESIGNREPUBLIC. All rights reserved | PRINTREPUBLIC IS A DIVISION OF DESIGNREPUBLIC

 

logo PrintRepublic
entré
Design
Villkor
Hjälpcenter
Kontakt
visitkort
brevpapper
kuvert
mapp
vykort
flygblad
folder
broschyr
katalog
affisch
bestallning just nu
telefon 031 703 00 00